Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

PvdA-burgemeester neemt het op voor Teeven

Home

PvdA-burgemeester Jan Boelhouwer van de Brabantse gemeente Gilze-Rijen gaat zijn handtekening niet zetten onder de oproep voor een ruimer kinderpardon. © anp

PvdA-burgemeester Jan Boelhouwer van de Brabantse gemeente Gilze-Rijen gaat zijn handtekening niet zetten onder de oproep voor een ruimer kinderpardon. Boelhouwer legde vandaag desgevraagd uit dat VVD-staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) tot dusver altijd ruimhartig is geweest voor schrijnende gevallen in zijn gemeente. In Gilze staat een van de grootste asielzoekerscentra van Nederland.

'Ik kom regelmatig op het asielzoekerscentrum in Gilze en daar zitten uitgeprocedeerde gezinnen die niet worden uitgezet alleen omdat ze kinderen hebben. Het domweg hebben van kinderen is geen reden voor een verblijfsvergunning. Ik teken niet voor een algemene oproep', motiveerde voormalig Tweede Kamerlid Boelhouwer dinsdag.

De coalitiepartijen VVD en PvdA besloten in 2012 tot een kinderpardon. Kinderen van asielzoekers die langer dan 5 jaar in Nederland wonen en hier intussen zijn geworteld, komen in aanmerking. Enkele honderden kinderen zijn afgewezen en dat ligt vooral erg gevoelig binnen de PvdA.

Meer dan 300 van in totaal 400 burgemeesters hebben tot dusver een oproep ondertekend om soepeler om te gaan met het kinderpardon. Volgens de cijfers heeft 84 procent van de PvdA-burgemeesters de oproep ondertekend, tegenover 57 procent van de VVD-burgemeesters. 'Het maakt me niet uit wat partijgenoten vinden, ik neem een zelfstandige beslissing', reageerde Boelhouwer.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel