Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

PvdA: actie tegen oproepen brandstichting moskee

Home

redactie

De Kamerleden Louis Bontes (L) en Ahmed Marcouch. © ANP

PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch wil dat het Openbaar Ministerie gaat optreden tegen oproepen op Facebook om moskeeën in brand te steken. In Zweden is recentelijk in drie islamitische gebedshuizen brand gesticht.

Op de Facebookpagina Steun de PVV zijn reacties te vinden op de gebeurtenissen in Zweden waarin wordt opgeroepen moskeeën in brand te steken. 'Dit is onacceptabel', aldus Marcouch vandaag. Er moet volgens hem een norm worden gesteld. 'De moslimhaat neemt nog steeds toe.'

Lees verder na de advertentie
Dit is onacceptabel.

Ahmed Marcouch

Facebookpagina

De beheerder van de pagina heeft inmiddels een deel van de reacties verwijderd. Dat gebeurde nadat opiniesite Joop.nl erover had bericht. Toch moet het OM stappen nemen, meent de PvdA'er. Daardoor wordt 'duidelijkheid' geschapen. De Facebookpagina is geen officiële uiting van de partij van Geert Wilders.

Volgens Marcouch wil de Raad van Marokkaanse Moskeeën (RMMN) morgen in Amsterdam aangifte doen. Voorzitter Yahia Bouyafa van de RMMN riep deze week moskeebesturen op waakzaam te zijn en moskeewachten in te stellen. Nederland telt ruim 450 moskeeën.

De laatste brandstichting in een islamitisch gebedshuis in Zweden vond plaats op nieuwjaarsdag. Toen werd er een brandbom naar een moskee in Uppsala gegooid. Op eerste kerstdag raakten in Eskilstuna vijf mensen gewond door brandstichting in een moskee.

Meisjes protesteren in Stockholm tegen de recente reeks brandstichtingen in Zweedse moskeeën. © epa


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel

Dit is onacceptabel.

Ahmed Marcouch