Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

PSV versterkt selectie met drie talenten van Deense club Lyngby

Home

Van onze sportredactie EINDHOVEN - In de loop der jaren heeft PSV met succes talenten uit de Scandinavische landen geplukt. Met name in Noorwegen en in Denemarken is het Eindhovense scoutingsapparaat al jarenlang actief. Ook de afgelopen weken weer, en met resultaat. Een dag voor de return tegen Batoemi, vanavond in Eindhoven, keerde manager Frank Arnesen terug met drie contracten van Deense talenten in zijn zak.

Al eerder had middenvelder Anders Nielsen (23 jaar) voor drie en een half jaar getekend, daar kwamen dinsdagnacht nog eens linksachter Niclas Jensen (22) voor vier en een half jaar en aanvaller Dinnis Rommedahl (18) voor vijf en een half jaar bij. Het trio is afkomstig van Lyngby. Ze speelden dinsdagavond nog met hun club in het toernooi om de UEFA-beker tegen Club Brugge. De Belgen wonnen met 2-0 en plaatsten zich voor de volgende ronde.

Nielsen en Jensen komen reeds deze week naar Eindhoven. Rommedahl blijft tot het einde van het Deense seizoen bij Lyngby. Dat betekent dat PSV hem medio december tegemoet kan zien.

De aankopen zijn verricht met het oog op de breedte van de selectie en de toekomst. Acute versterking is volgens coach Dick Advocaat gewenst wegens twee langdurig geblesseerden. Naast aanvaller Gudjohnsen, is nu ook Ernest Faber langdurig uitgeschakeld. Deze week is bij de verdediger kraakbeen weggehaald uit de linker enkel. In maart scheurde Faber zijn enkelbanden en sindsdien is hij niet meer de oude geweest.

PSV is nog druk op zoek naar een echte spits. René Eijkelkamp, de super-sub van vorig seizoen, blijkt fysiek nogal kwetsbaar. Daarom willen de Eindhovenaren die positie versterken. PSV ziet definitief af van pogingen Türkyilmaz te contracteren. De Zwitserse international zou gisteren met Grasshoppers tegen Ajax spelen, maar haakte kort voor de wedstrijd geblesseerd af.

De roep om versterking kan ook niet los worden gezien van de zwakkere prestaties in de afgelopen twee weken. De terugval begon in Georgië met een schamel gelijkspel tegen Batoemi, dat vanavond in Eindhoven moet worden goedgemaakt. Daarnba volgden in de competitie een nederlaag tegen De Graafschap en een gelijkspel tegen Vitesse.

Druk programma

PSV is ook bezorgd wegens het drukke programma in de eerste week van oktober. Dinsdag FC Twente-thuis, vrijdag Fortuna-uit. “Tegen Twente kunnen we ook al niet beschikken over de Belgen Nilis en Degryse wegens interlandverplichtingen”, aldus Arnesen.

Voor vanavond rekent Advocaat weer op Luc Nilis. De Belgische topschutter was de laatste twee wedstrijden niet fit genoeg om te spelen. Ook Stam (enkel) en Degryse (ribben) zijn nog niet honderd procent.

Waarschijnlijk is het stadion van PSV niet uitverkocht. Dinsdag waren er 12 000 kaarten verkocht. De accommodatie biedt plaats aan zo'n 30 000 toeschouwers. Desondanks wordt de wedstrijd live op de tv uitgezonden.

Intussen bereidt Batoemi zich op geheel eigen wijze voor op vanavond. Direct na aankomst ging een deel van het gezelschap uit het armlastige Georgië op stap. De selectie werkte dinsdag een lichte training af. Gisteren waren de spelers vrij. De bestuursleden verheugden zich op een bezoek aan een autodealer. Als ze een keuze kunnen maken, rijden ze hun gloednieuwe voertuig morgen hoogst persoonlijk naar Batoemi.

Trainer Tsjeisjvili wilde op de persconferentie nauwelijks op de vragen ingaan. De duels van PSV tegen De Graafschap en Vitesse had hij niet gezien, veel interesse ervoor had hij niet. Hij beperkte zich tot de gebruikelijke clichés. Een uitwedstrijd, altijd lastig. Geen spelers geblesseerd.

Deel dit artikel