Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

PSV laat Linskens op cruciaal moment naar NAC vertrekken, Heerenveen lijft Kornejev in

Home

BREDA (ANP) - Edward Linskens, bijna negen jaar lid van de selectie van PSV, is met onmiddellijke ingang verhuisd naar NAC. Hij tekende een contract tot medio 1999 in Breda.

PSV heeft de 27-jarige middenvelder op een cruciaal moment laten gaan. Linskens is vaak de vervanger als Jan Wouters geblesseerd is, zoals afgelopen woensdag tegen FC Twente het geval was. Wouters heeft een kuitblessure. Bovendien speelt PSV dinsdag, drie dagen na de competitiewedstrijd tegen Roda JC, in de kwartfinale van het toernooi om de UEFA-beker uit tegen Barcelona.

Het was een roerige dag op de spelersmarkt. Vandaag sluit de transfermarkt. Een later aangetrokken speler mag dit seizoen niet meer voetballen voor zijn nieuwe club. Heerenveen haalde met onmiddellijke ingang de Rus Igor Kornejev, die eerder onder Johan Cruijff bij Barcelona speelde. NAC contracteerde voor de volgende vier seizoenen verdediger Stanley McDonald van TOP Oss en onderhandelt nog over een contract met de Kameroener Martin Marius Bietek Niyam.

Manager Frank Arnesen van PSV zegt dat de beslissing Linskens te laten vertrekken “met het volle verstand” is genomen. “Dat hij woensdag tegen FC Twente weer speelde is toeval.” PSV plaatste zich toen voor de halve finale van de beker.

De Limburger Linskens had onlangs een gesprek met trainer Advocaat over zijn positie binnen de selectie. Hij kwam weinig aan spelen toe. Eerder is Linskens meermaals omschreven als ideale twaalfde man. Hij deed nooit zo moeilijk over een reservebeurt meer of minder. Arnesen: “In dat gesprek is naar voren gekomen dat hier het uitzicht om te spelen klein is. Hij hoefde niet weg, maar mocht wel. Hij vond dat hij dit aanbod van NAC moest pakken.”

Aanvaller

Heerenveen bereikte gisteren met drie nieuwe spelers overeenstemming, van wie de Rus Igor Kornejev de bekendste is. De 28-jarige aanvaller beschikte dit seizoen tot nu toe weliswaar niet over een club, maar kwam daarvoor uit voor FC Barcelona (1 jaar), Espanyol (3 jaar), CSKA Moskou (4 jaar) en Spartak Moskou (2 jaar). Kornejev kwam een verbintenis van anderhalf jaar overeen en is direct inzetbaar. De Friese eredisivieclub nam tevens twee spelers van Sparta over: Ali El Khattabi, een 19-jarige aanvaller, en Mohammed Sinouh, een drie jaar oudere verdediger. Beide spelers krijgen een contract voor drie jaar.

FC Groningen heeft zich voor de rest van het seizoen verzekerd van de diensten van doelman Edwin Prins. De voormalige sluitpost van Veendam en Emmen tekende een contract tot 1 juli. Hij is de vervanger van Bas Roorda, die twee weken geleden zijn kruisbanden scheurde en de rest van het seizoen uit de roulatie is. De 31-jarige Prins kwam dit seizoen uit voor de amateurs van Hoogeveen (tweede klasse). In Groningen wordt hij tweede doelman achter Patrick Lodewijks.

Deel dit artikel