Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

PSV en Fortuna zijn het eens: Dirkx kan terug naar oude nest

Home

EINDHOVEN (ANP) - De overgang van Jürgen Dirkx van Fortuna Sittard naar PSV zal binnen enkele dagen beklonken zijn. De twee clubs bereikten overeenstemming over een afkoopsom van het contract van de 23-jarige verdediger, die morgen tegen Heerenveen z'n laatste wedstrijd speelt voor de Limburgers.

Daardoor is een arbitragezaak van de baan. Fortuna vroeg aanvankelijk vier miljoen gulden voor Dirkx, die opgroeide in de jeugdopleiding van PSV en vier jaar geleden al eens in het eerste elftal speelde. Daarop besloot de voetballer spoedarbitrage aan te vragen. Zijn contract loopt na dit seizoen af. Fortuna-manager Opgenoord meldde gisteren tot een akkoord te zijn gekomen met PSV. “De afspraak was met PSV: we komen nog een keer bij elkaar vóór de arbitragezaak. Toen zijn we er alsnog uitgekomen. We zijn zeer ongelukkig met z'n vertrek, maar zowel sportief als financieel kan hij zich verbeteren. En hij was sowieso weggegaan, dus moet je afwegen wat het beste is voor beide partijen.”

Dirkx zelf reageerde opgelucht. “Ik ben blij dat het zo is opgelost. Nu kan ik op een goede manier vertrekken bij Fortuna. Ik wilde graag hogerop, en zeker naar PSV.”

Deel dit artikel