Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Provincie doet aangifte tegen Rémak om fraude

Home

(Novum) - De provincie Noord-Holland doet aangifte van fraude tegen voormalig VVD-Statenlid en oud-Tweede Kamerlid Patricia Rémak. De 41-jarige Rémak kan ruim 21 duizend euro aan gedeclareerde kosten niet verantwoorden, oordeelde Provinciale Staten maandag. De provincie wil dit bedrag nu terugvorderen.

Het bedrag is opgesplitst in reiskosten en kosten voor fractieondersteuning. Voor het laatste had Rémak haar man ingehuurd. De rekeningencommissie van de provincie oordeelde al eerder dat zij het bedrag niet kan verantwoorden. Rémak trad begin deze maand af als Statenlid.

Het is niet het enige incident waardoor Rémak in opspraak is gekomen. Begin januari werd zij door een rechter in Amsterdam veroordeeld tot een jaar cel waarvan drie maanden voorwaardelijk wegens uitkeringsfraude. Rémak zou als Statenlid drie jaar lang ten onrechte wachtgeld hebben ontvangen. Ze zat van 1998 tot 2002 voor de VVD in de Tweede Kamer, waarna ze lid werd van Provinciale Staten.

Rémak is in beroep gegaan tegen de uitspraak. Zij stelt dat ze uitkeringsinstantie UWV op de hoogte heeft gebracht toen zij in dienst trad van de provincie. Haar verdiensten zouden binnen de norm zijn gevallen. Ook stelt Rémak dat zij haar inkomsten bij de Belastingdienst heeft opgegeven. In actualiteitenrubriek Nova betichtte Rémak de rechter van rassenjustitie.

Deel dit artikel