Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Prinses Anita bevallen van een dochter

Home

(Novum) - Prinses Anita, de vrouw van prins Pieter-Christiaan, is dinsdagavond om 18.00 uur in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam bevallen van een dochter. Het meisje heeft de roepnaam Emma gekregen, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag.

De kerngezonde baby woog bij de geboorte 3970 gram."We zijn dolgelukkig en ontzettend dankbaar met ons eerste kind", laten de moeder en vader weten. De volledige naam van het meisje luidt Emma Francisca Catharina.

De 34-jarige prins Pieter-Christiaan is de derde zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. In de zomer van vorig jaar trad hij in het huwelijk met Anita van Eijk. Pieter-Christiaan en zijn vrouw hebben voor het huwelijk geen toestemming gevraagd aan het parlement. De prins is nu geen lid meer van het koninklijk huis. Hij komt ook niet in aanmerking voor troonopvolging.

Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven hebben vier zonen. Emma is het zesde kleinkind van Margriet en haar echtgenoot.

Deel dit artikel