Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Prinses Alexia gedoopt in Wassenaar

Home

(Novum) - Prinses Alexia, de jongste dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima, is zaterdag gedoopt in de Dorpskerk in Wassenaar. De dienst werd geleid door de vaste voorganger van de Dorpskerk, Deodaat van der Boon. Ongeveer vijfhonderd vrienden en bekenden, politici en hoogwaardigheidsbekleders waren aanwezig. Onder de aanwezige familieleden waren de ouders van Máxima.

Prinses Alexia is gedoopt met water uit de Jordaan, net als haar zus. De doopjurk die zij droeg werd ontworpen ter gelegenheid van de doop van prinses Wilhelmina in 1880. Het gewaad, gemaakt van Brusselse kant, deed daarna ook dienst bij de doop van prinses Juliana, prinses Beatrix, prinses Christina en prins Willem-Alexander. Een kinderkerkkoor zong een dooplied bij binnenkomst van het prinsesje.

De Belgische prinses Mathilde en een vriendin van het kroonprinselijk paar, Alexandra Jankovich de Jeszenice, zijn meter van de dopeling. Prins Friso is peter, net als broer van Máxima Juan Zorreguieta en jeugdvriend van prins Willem-Alexander Frans de Beaufort. Politiek Den Haag werd zaterdag onder meer vertegenwoordigd door premier Jan Peter Balkenende, Tweede-Kamervoorzitter Frans Weisglas en Eerste-Kamervoorzitter Yvonne Timmerman-Buck.

Alexia Juliana Marcela Laurentien werd 26 juni geboren in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag. Zij is prinses der Nederlanden en prinses van Oranje-Nassau. Prinses Alexia is na haar vader en Amalia derde in de lijn van troonopvolging.

Deel dit artikel