Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Prins Willem-Alexander: Geen verandering toestand Friso

Home

Willem-Alexander en Máxima vandaag. © ANP

Er is tot op heden geen verandering opgetreden in de toestand van prins Friso. Hij ligt nog altijd in coma in een ziekenhuis in Londen. Dat heeft zijn broer prins Willem-Alexander vandaag gezegd tijdens een fotosessie met zijn gezin in de buurt van zijn huis op landgoed De Horsten in Wassenaar.

De diagnose die in Innsbruck is gesteld na het skiongeluk dat Friso trof, is volgens de prins nog steeds van kracht. Zodra er verandering optreedt, zal dat via de Rijksvoorlichtingsdienst naar buiten worden gebracht. 'Ik hoop dat we in de toekomst met een positief bericht kunnen komen.'

Willem-Alexander zei dat hij en prinses Máxima een druk jaar achter de rug hebben met vele hoogtepunten, zoals het bezoek van de president van Turkije. 'Met alle emoties die daarbij komen, en dat gaat je niet in de koude kleren zitten.'

Tijdens de jaarlijkse fotosessie poseerden Willem-Alexander, Máxima en hun dochtertjes prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane, gekleed in roze zomerjurkjes, voor zo'n 50 fotografen en cameraploegen. Het gezin kwam op de fiets aanrijden.

Tuchtprocedure
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) start een tuchtprocedure tegen neurochirurg Kees Tulleken die Friso behandelde. Dat maakte een woordvoerder vandaag bekend.

Na het ski-ongeluk van prins Friso in februari deelde Tulleken informatie over de toestand van de prins met zijn vrouw, NRC-journaliste Jannetje Koelewijn, die die informatie wereldkundig maakte. Daardoor raakte de arts in opspraak. Koelewijn schreef dat Friso geen schedelbasisfractuur had en dat zijn situatie redelijk gunstig leek. Dat bleek niet te kloppen. Prins Friso ligt nog altijd in coma.

De IGZ start nu een tuchtprocedure tegen Tulleken wegens schending van het beroepsgeheim. De inspectie werkt nog aan de formulering van de klacht. 'Dat moet superzorgvuldig', aldus een woordvoerder. 'Anders sta je met lege handen voor de tuchtrechter.'

Lees verder na de advertentie
Prins Friso. Archieffoto. © EPAHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie