Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Prins Pieter-Christiaan voor de kerk getrouwd

Home

(Novum) - Prins Pieter-Christiaan en Anita van Eijk zijn zaterdagmiddag voor de kerk getrouwd. De kerkelijke inzegening vond plaats in de Sint Jeroenskerk in Noordwijk. Het burgerlijk huwelijk van het stel vond donderdag plaats op Paleis Het Loo in Apeldoorn. Onder de gasten bevonden zich zaterdag kroonprins Willem-Alexander en Mabel Wisse Smit.

De dienst werd voorgegaan door de Amsterdamse predikant Henk Leegte. Hij noemde het huwelijk tussen de twee 'een wonder'. "Want zo zien jullie je liefde. Als iets dat je wordt geschonken; een wonder dat je in overkomen en iets waar je hard je best voor moet doen." Burgemeester van Noordwijk Harry Groen overhandigde het echtpaar de huwelijksbijbel.

Erik Hazelhoff was zaterdag een van de getuigen. Hazelhoff, ook bekend als Soldaat van Oranje, was een goede vriend van prins Bernhard. Hij speelde een voorname rol binnen het Nederlandse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Pieter-Christiaan en zijn vrouw hebben voor het huwelijk geen toestemming gevraagd aan het Nederlandse parlement. De prins is nu geen lid meer van het koninklijk huis. Hij komt ook niet in aanmerking voor troonopvolging.

Prins Pieter-Christiaan is de derde zoon van prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven.

Deel dit artikel