Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Prins Friso vertrokken uit Oostenrijk

Home

ANP/Redactie

Prins Johan Friso © ANP
Update

Prins Friso is vandaag vertrokken uit Oostenrijk. Hij ligt in een ambulancevliegtuig, dat is opgestegen van het vliegveld van de stad Innsbruck. Dat heeft de directeur van de luchthaven bevestigd tegen het ANP. Waar prins Friso naartoe wordt gevlogen is niet bekend.

Volgens het Oostenrijkse persbureau APA is het vliegtuig met Friso omstreeks 14.00 uur vertrokken met bestemming Londen. Hij zou daar in een revalidatiecentrum worden opgenomen. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft dat bericht niet bevestigd. Eerder is ook Brussel genoemd als plaats waar Friso zijn revalidatie zou kunnen krijgen.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat prins Friso 'massieve' hersenbeschadiging heeft opgelopen, nadat hij een week eerder werd bedolven onder een lawine in het Oostenrijkse Lech. Prins Friso lag 25 minuten onder de sneeuw en had een hartstilstand van 50 minuten.

De koninklijke familie had al aangekondigd op zoek te gaan naar revalidatiemogelijkheden voor de prins. Friso en zijn gezin hebben de afgelopen jaren in Londen gewoond. In Nederland is maar één gespecialiseerd revalidatiecentrum waar patiënten met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) terecht kunnen voor revalidatie. Dat is het Revalidatiecentrum Leijpark in Tilburg. Het probleem is echter dat dit centrum gespecialiseerd is in patiënten met een leeftijd tot 25 jaar.

Waarschijnlijk zal in Londen een uitgebreid revalidatieproces worden gestart, waar wordt geprobeerd met allerlei prikkels de hersenen en spieren van prins Friso te stimuleren. De prognoses hiervan zijn uiterst onzeker.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie