Prins Friso vertrokken uit Oostenrijk

home

ANP/Redactie

Prins Johan Friso © ANP
Update

Prins Friso is vandaag vertrokken uit Oostenrijk. Hij ligt in een ambulancevliegtuig, dat is opgestegen van het vliegveld van de stad Innsbruck. Dat heeft de directeur van de luchthaven bevestigd tegen het ANP. Waar prins Friso naartoe wordt gevlogen is niet bekend.

Volgens het Oostenrijkse persbureau APA is het vliegtuig met Friso omstreeks 14.00 uur vertrokken met bestemming Londen. Hij zou daar in een revalidatiecentrum worden opgenomen. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft dat bericht niet bevestigd. Eerder is ook Brussel genoemd als plaats waar Friso zijn revalidatie zou kunnen krijgen.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat prins Friso 'massieve' hersenbeschadiging heeft opgelopen, nadat hij een week eerder werd bedolven onder een lawine in het Oostenrijkse Lech. Prins Friso lag 25 minuten onder de sneeuw en had een hartstilstand van 50 minuten.

De koninklijke familie had al aangekondigd op zoek te gaan naar revalidatiemogelijkheden voor de prins. Friso en zijn gezin hebben de afgelopen jaren in Londen gewoond. In Nederland is maar één gespecialiseerd revalidatiecentrum waar patiënten met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) terecht kunnen voor revalidatie. Dat is het Revalidatiecentrum Leijpark in Tilburg. Het probleem is echter dat dit centrum gespecialiseerd is in patiënten met een leeftijd tot 25 jaar.

Waarschijnlijk zal in Londen een uitgebreid revalidatieproces worden gestart, waar wordt geprobeerd met allerlei prikkels de hersenen en spieren van prins Friso te stimuleren. De prognoses hiervan zijn uiterst onzeker.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie