Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Presidentskandidaat Brazilië komt om bij vliegtuigcrash

Home

Redactie en AP

Reddingswerkers bij de gecrashte Cessna 560XL. © afp

De Braziliaanse presidentskandidaat Eduardo Campos is vandaag om het leven gekomen toen het kleine vliegtuig waarmee hij op campagne was neerstortte op een woonwijk in de havenstad Santos. Dat meldt persbureau AP op basis van een woordvoerder van de gemeente.

Alle zeven inzittenden van het toestel, onder wie twee piloten, een fotograaf en een persadviseur, zijn bij de crash omgekomen. De partij van Campos, de Partido Socialista Brasileiro (PSB), heeft nog niet officieel bevestigd dat hun leider in het toestel, een Cessna 560XL, zat. Over eventuele slachtoffers op de grond is niets bekend. Het vliegtuigje zou hebben geprobeerd te landen onder slechte weersomstandigheden.

Voordat Campos de socialistische PSB ging leiden, was hij gouverneur van de noordoostelijke staat Pernambuco. Campos stond op de derde plaats in de opiniepeilingen voor de presidentsverkiezingen van oktober. Zittend president Dilma Rousseff is het populairst. Zij heeft haar campagne voor de komende drie dagen stilgelegd naar aanleiding van de crash.

Lees verder na de advertentie
Eduardo Campos op archiefbeeld (30 juli) © epa
Close-up van de crash site. © afp
De Cessna op archiefbeeld. © afp

Deel dit artikel