Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

President Banco de España voortijdig weg

Home

President Miguel Fernandez Ordonez van de Spaanse centrale bank verlaat een maand voor het verstrijken van zijn 6-jarige ambtstermijn zijn post. Dat maakte de Banco de España vandaag bekend.

Ordonez vindt het beter om zijn taken per 11 juni over te dragen aan zijn nog niet aangewezen opvolger dan zijn termijn uit te dienen tot 12 juli. In de maand die Ordonez aan zich voorbij laat gaan, staat de centrale bank voor zulke belangrijke beslissingen, dat het volgens hem beter is als zijn opvolger daarbij vanaf het begin betrokken is. Een van de heetste hangijzers is de hervorming van het Spaanse bankenstelsel.

11 juni is de dag dat Spaanse banken uit de doeken moeten doen hoe ze aan de plannen van de overheid gaan voldoen. Spanje kampt als gevolg van de eurocrisis met grote problemen in zijn banksector. Het deels genationaliseerde Bankia vroeg vorige week om 19 miljard euro aan noodsteun.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie