Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Premier India voorspelt groei economie

Home

Manmohan Singh © afp

Premier Manmohan Singh van India heeft zaterdag voorspeld dat de economische groei van het land dit jaar hoger uitvalt dan vorig jaar toen een groei van 6,5 gehaald werd.

'De basis van de Indiase economie is sterk. Investeringen en spaargelden zijn de hoogste in de wereld. Ik verwacht dat we het beter doen dan de 6,5 procent groei van vorig jaar', aldus de 79-jarige premier.

Maar het ratingbureau Moody's zei donderdag dat de groei juist verder zou afnemen en hooguit met 5,5 procent zou toenemen.

De oppositie zei dan ook dat de premier geen oog had voor de realiteit en nog in de ontkenningsfase verkeerde. De belangrijkste oppositiepartij Bharatiya Janata party (BJP) riep Singh op maatregelen te nemen om de economie weer aan te jagen. Voor de internationale economische crisis begon, haalde India lange tijd jaarlijks een groei van rond de 9 procent.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie