Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Politiebonden heroverwegen cao-inzet

Home

© ANP

De cao voor gemeenteambtenaren is voor de politiebonden aanleiding extra overleg te houden en hun gezamenlijke cao-inzet te heroverwegen. Dat meldt de NPB, een van de vier politiebonden, afgelopen nacht op zijn site.

'Er bestaat kennelijk ruimte in de door het kabinet bepaalde nullijn voor twee jaar in de overheidssectoren. De uitkomsten van ons extra overleg zullen wij zo spoedig mogelijk bekendmaken', aldus de NPB.
Vrijdagavond sloten de gemeenteambtenaren een principeakkoord voor een nieuwe cao. Er is afgesproken dat de ambtenaren tweemaal 1 procent loonsverhoging krijgen.

De politiebonden eisten in eerste instantie 3 procent meer loon, maar zagen daarvan af in ruil voor toezeggingen rond onder andere arbeid- en rusttijdenregelingen. Wekenlang hebben de bonden acties gevoerd. Deze gingen onder meer gepaard met werkonderbrekingen waardoor bureaus enkele uren gesloten waren.

Ook op ludieke wijze vroegen agenten aandacht voor hun zaak. Zo schreven ze geen bonnen uit voor kleinere vergrijpen en grepen ze de Amstel Gold Race aan om hun punt voor het voetlicht te brengen. Afgelopen zondag reed een aantal agenten bij de start van de klassieker voor het peloton uit. De ludieke actie bleef beperkt tot de eerste 750 meter van de koers, waarna de agenten plaats maakten.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie