Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Politica Laclé uitgeroepen tot 'meest wereldvreemde christen'

Home

Van onze redactie religie & filosofie

Politica Yvette Laclé van de Evangelische Partij Nederland (EPN) heeft de Gouden Bikini 2010 gewonnen. Die ’onderscheiding’ wordt jaarlijks door de satirische christelijke website Goedgelovig.nl uitgereikt aan een kerk, christelijke instelling of persoon die zich in het afgelopen jaar ’op de meest wereldvreemde manier’ heeft gemanifesteerd.

In een toelichting stelt de satirische website over Laclé: „Zij richtte in 2010 een eigen politieke partij op waarmee ze vooral haar eigen stokpaardjes (pro-life, pro-Suriname en anti-homo) uitventte. De EPN presenteerde zich als hét evangelische alternatief voor de Tweede Kamer-verkiezingen. Onder het motto ’Stem Strategisch, Stem Evangelisch!’ kwam de partij met een snel in elkaar geknutselde website, ’partijblog’ en een onnavolgbaar partijprogramma. De communicatie verzandde door intern gesteggel en omdat Laclé te laat bij de Kiesraad was, nam de partij als Lijst 19 in maar enkele kiesdistricten deel. Om de campagne op stoom te brengen verkondigde Laclé dat Nederland, als de bevolking zich niet bekeerde, een overstroming zou meemaken. Toen media daarover berichtten, klaagde Laclé dat ze werd ’gedemoniseerd’ en kondigde aan een Meldpunt Christendiscriminatie op te zetten.”

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie