Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Podcast: Rosita Steenbeek, protestant in Rome

Home

Stijn Fens en Christian van der Heijden

Schrijfster Rosita Steenbeek © Jean-Pierre Jans
Podcast

In de podcast De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u om de twee weken bij over de stand van zaken in de katholieke wereld.

In deze eerste van drie zomerspecials leggen Stijn Fens en Christian van der Heijden schrijfster Rosita Steenbeek langs de katholieke meetlat. 

Lees verder na de advertentie

Wanneer bezocht zij voor het laatst een katholieke kerk en hoe is het om als protestant midden in de hoofdstad van het katholicisme te wonen? Is ze in Rome misschien een beetje katholieker geworden? Ook vertelt ze over haar ontmoeting met Francis Ford Coppola, de regisseur van de Godfather-cyclus. 

Rosita Steenbeek (1957) werd bekend met haar romans 'De Laatste Vrouw', 'Schimmenrijk' en 'Rose, een familie in oorlogstijd'. Dit jaar schreef ze het essay voor de Maand van de Spiritualiteit 'Heb uw vijanden lief', dat met veel lof ontvangen werd.

Beluister hieronder de nieuwe aflevering van De Roomse Loper.

U kunt zich op onze pagina op SoundCloud abonneren op de podcast en de app downloaden waarmee u de podcast direct op uw telefoon kunt beluisteren. Ook is de podcast te vinden op iTunes en kunt u De Roomse Loper volgen op Twitter.

Heeft u de vorige aflevering van De Roomse Loper al beluisterd? Dat kan hier.

Stijn Fens & Christian van der Heijden © Maartje Geels

Deel dit artikel