Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Podcast met Dennie Christian: 'Ik geloof wel in God, maar niet in de kerk'

Home

Stijn Fens en Christian van der Heijden

Dennie Christian was dit jaar te zien bij 'De beste zangers van Nederland' © AVROTROS
Podcast

In de podcast De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u om de twee weken bij over de stand van zaken in de katholieke wereld.

In deze derde van vier zomerspecials leggen Stijn Fens en Christian van der Heijden zanger Dennie Christian langs de katholieke meetlat.

Lees verder na de advertentie

De Duitser, die onlangs nog furore maakte in het televisieprogramma ‘Beste Zangers’, groeide op in een katholiek gezin in de buurt van Keulen en was zelfs misdienaar. Hij gelooft nog steeds in God, maar heeft steeds meer moeite met de kerk. Hij overwoog zelfs zich als katholiek te laten uitschrijven. Waarom bleef hij toch lid? En welke opmerkelijke uitleg heeft hij voor de Heilige Drie-eenheid? Ook vertelt Christian over het overlijden van zijn moeder, in februari van dit jaar. De zanger is ervan overtuigd haar later in de hemel terug te zien.

Dennie Christian (61) brak al op jonge leeftijd door met hits als Rosamunde, Wij zijn twee vrienden (Hoeba hoeba hop) en Besame Mucho. Hij ontwikkelde zich tot een van de populairste schlagerzangers. Christian kreeg één platina plaat, elf gouden platen en twee gouden singles en staat bekend om zijn uitstekende beheersing van de Nederlandse taal waarvoor hij ooit complimenten kreeg van niemand minder dan koningin Beatrix.

Beluister hieronder de nieuwe aflevering van De Roomse Loper.

U kunt zich op onze pagina op SoundCloud abonneren op de podcast en de app downloaden waarmee u de podcast direct op uw telefoon kunt beluisteren. Ook is de podcast te vinden op iTunes en kunt u De Roomse Loper volgen op Twitter.

Heeft u de vorige aflevering van De Roomse Loper al beluisterd? Dat kan hier.

Stijn Fens & Christian van der Heijden © Maartje Geels

Deel dit artikel