Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ploumen stelt kinderarbeid aan orde in India

Home

Redactie

Minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. © anp

Tijdens haar handelsreis naar India deze week zal minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking kinderarbeid en arbeidsomstandigheden aan de orde stellen. Vorige week kwam naar buiten dat in spinnerijen in het zuiden van het land vrouwelijke werknemers worden uitgebuit.

'De producten die in Nederland in de winkel liggen, moeten duurzaam worden geproduceerd. Kinderarbeid moet worden uitgebannen', aldus een verklaring van Ploumen vandaag. Volgens haar neemt India de kwestie serieus en wil ze helpen dit proces te versnellen.

In de spinnerijen wordt textiel gemaakt dat naar fabrieken in Bangladesh gaat, waar kleding voor westerse bedrijven wordt gemaakt. Er is veel aandacht voor misstanden in kleding- en textielfabrieken sinds vorig jaar in Bangladesh een fabriekscomplex instortte waarbij ruim 1100 doden vielen.

Lees verder na de advertentie

Handelsmissie

Ploumen spreekt woensdag onder anderen met de Indiase ministers van Handel en Vrouwen- en Kinderzaken. Ook staat een ontmoeting met Nobelprijswinnaar Kailash Satyarthi, een voorvechter voor kinderrechten, op de agenda.

Met de handelsmissie reizen 30 bedrijven mee. Het gaat vooral om bedrijven uit de landbouw-, voedsel- en gezondheidssector. In de handel met India gaat jaarlijks 5,8 miljard euro om en Nederland is de vijfde investeerder in het land.

Nobelprijswinnaar Kailash Satyarthi. © afp

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie