Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Plasterk boos op Leijten nadat zij 'hartelijk heeft gelachen' om oortrekker

Home

Redactie

Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk. © anp

Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk is kwaad op SP-Kamerlid Renske Leijten. Die heeft namelijk hartelijk gelachen toen ze zag hoe staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid eerder deze week door een actievoerder aan zijn oor werd getrokken. Plasterk noemde die reactie van Leijten vandaag 'een hele grote uitglijder'.

'Het was vervelend wat er met Van Rijn gebeurde, maar ik rolde van mijn stoel toen een Kamerlid zei dat ze hardop had moeten lachen', zei Plasterk. 'Ik vind dat dit echt niet kan.' Wat hem betreft moet juist de Tweede Kamer normen stellen en het goede voorbeeld geven.

'Natuurlijk ben ik het daar mee eens', zegt Leijten in een reactie. 'Ik heb gezegd dat ik om het filmpje van het incident moest lachen. Maar natuurlijk vind ik dat je iemand niet aan zijn oor moet trekken en keur ik dat af. Ik bagatelliseer het ook niet. Die meneer bood ook terecht zijn excuses aan en zo relaxed als staatssecretaris Van Rijn reageerde, zou ik het ook hebben gedaan.'

Flauwekul
Ze vervolgt: 'De suggestie dat ik het oortrekken prima zou vinden is echt flauwekul. Plasterk had mij ook gewoon kunnen bellen en zeggen: hé Leijten, wat doe je nu? Dit is een storm in een glas water en natuurlijk ben ik het met Plasterk eens dat je dit niet doet.'

Lees verder na de advertentie
De suggestie dat ik het oortrekken prima zou vinden is echt flauwekul.

Renske Leijten van de SP. © anp

Deel dit artikel

De suggestie dat ik het oortrekken prima zou vinden is echt flauwekul.