Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Picasso's 'Guernica' mag 'vanwege slechte staat' niet naar nieuw museum in Baskenland

Home

MADRID (AP) - De 'Guernica' van Pablo Picasso zal niet te zien zijn bij de inauguratie van het Bilbao Guggenheim, het nieuwe museum in Baskenland dat op 3 oktober dit jaar opengaat. Het Reina Sofia Museum in Madrid, waar het schilderij hangt, weigert het doek uit te lenen of permanent aan het nieuwe museum te geven. Als reden geeft het Reina Sofia dat het schilderij in een te slechte staat verkeert om vervoerd te worden.

De Baskische regering reageerde teleurgesteld en zei dat politiek en niet de staat van het schilderij de werkelijke reden voor de weigering was. Baskische politici zien de 'Guernica', waarop Picasso het bombardement van 26 april 1937 op het gelijknamige Baskische stadje vastlegde, als een symbool van de Baskische cultuur. Bij het bombardement van nazi-Duitsland op de 25 kilometer van Bilbao gelegen stad kwamen 1 000 tot 1 650 burgers om het leven.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie