Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Piano en cello tussen de kerkklokken door

Home

Frederike Berntsen

© TRBEELD
Muziekrecensie

Klassiek
Karel Bredenhorst & Simon Callaghan (Duo Verzaro)
Schumann, Brahms, Miaskovski, Chopin (CCM Records)
★★★★☆

Het was geen logistiek appeltje-eitje, deze opname. De Nederlandse cellist Karel Bredenhorst en de Engelse pianist Simon Callaghan, oftewel Duo Verzaro, kozen ervoor om hun eerste cd vast te leggen in een kerk in Cervo, aan de Italiaanse kust: Oratorio di Santa Caterina. Dit is de ruimte waar 's zomers tijdens het door Bredenhorst in 2012 opgerichte kamermuziekfestival veel muziek klinkt. 

Lees verder na de advertentie

Voor een goede take moest tussen het luiden van de kerkklokken door getimed worden. Ook duiven waren niet van de lucht. Op de cd is van dit alles niets te merken; een imposante uitvoering van Miaskovski's Sonate voor cello en piano zet de oren op steeltjes. En dan waren we nog aan het bijkomen van Brahms' Tweede sonate voor deze bezetting, oermuzikaal en met een vlekkeloze techniek over het voetlicht gebracht. 

Voor Schumanns 'Fantasiestücke' zouden iets meer vroegromantische voelsprieten van pas zijn gekomen. 'Introduction & Polonaise Brillante' van Chopin daarentegen sprankelt weer. Crazy talented, zo noemde Bredenhorst zijn compagnon Callaghan. We voegen daar graag aan toe dat deze opmerking geldt voor beide musici.

Deel dit artikel