Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Petitie voor staakt-het-vuren via internet

Home

(Novum) - De Amerikaanse organisatie Res Publica verzamelt via internet steunbetuigingen. Die zijn bedoeld voor een petitie waarin wordt opgeroepen tot een staakt-het-vuren in Libanon. De wereldwijde campagne is een initiatief van een vriendengroep uit New York, met als doel leiders in en buiten het Midden-Oosten te bewegen een einde te maken aan het conflict. Tot de ondertekenaars behoort de Rotterdamse bisschop Van Luyn.

Via www.ceasefirecampaign.org kan iedereen zijn stem laten horen.Van Luyn, tevens voorzitter van Pax Christi Nederland, vindt het hoog tijd worden voor een diplomatieke doorbraak. Eerder hadden paus Benedictus XVI en andere kerkelijke leiders al tot een staakt-het-vuren opgeroepen.

De katholieke vredesbeweging Pax Christi International verklaarde onlangs 'buitengewoon bezorgd' te zijn over het gewelddadige conflict tussen Israël en Libanon. Beëindiging van het geweld, respect voor het internationale humanitaire recht en beëindiging van de bezetting van de Palestijnse gebieden zijn volgens Pax Christi dringend gewenst.

Premier Jan Peter Balkenende (CDA) zei vrijdag na afloop van de ministerraad dat er snel een VN-resolutie moet komen over het conflict in het Midden-Oosten.

De laatste weken zijn naar schatting ruim elfhonderd burgers om het leven gekomen.

Deel dit artikel