Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

PERSONEN

Home

Catharina Angenieta van Dam-Groeneveld uit Leiden, de oudste inwoner van Nederland, is vrijdag op 113-jarige leeftijd overleden. Dit heeft haar zoon zaterdag bevestigd.

Catharina Angenieta Groeneveld werd op 20 november 1887 in Leiden geboren. De oudste inwoner van ons land is nu Hendrikje van Andel-Schipper uit Hoogeveen. Mevrouw Van Andel is 110 jaar oud.

Catharina van Dam is overleden aan een longontsteking. ,,Moeder is rustig thuis ingeslapen, maar eigenlijk was ze op'', zei haar zoon zaterdag. Catharina Angenieta van Dam-Groeneveld behoorde tot de oudsten in de wereld.

De oudste Nederlandse man is Jan Pieter Bos uit Rotterdam. Hij is 109 jaar oud.

Vermoedelijk is op het moment de ruim 114-jarige Marie Marthe Augustine Bremont-Mesange de oudste ter wereld. De Française woont in Cande bij Nantes.

De Italiaanse schaapherder Antonio Todde staat met 112 jaar te boek als de oudste man ter wereld. Todde werd geboren in het jaar dat de Eiffeltoren werd geopend.

Deel dit artikel