Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Personeel NedCar legt werk opnieuw neer

Home

Het personeel van NedCar verlaat de autofabriek nadat zij opnieuw het werk hebben neergelegd. © anp

Het personeel van NedCar heeft vanochtend voor de derde keer in drie weken tijd het werk neergelegd, ditmaal voor een werkonderbreking van 6 uur. Dat gebeurde na een personeelsbijeenkomst met de vakbonden.

De werknemers zijn boos, omdat eigenaar Mitsubishi nog steeds niet wil praten over een sociaal plan. Dat is volgens hen in strijd met gemaakte afspraken.

Twee weken geleden legden de 1500 personeelsleden 2 uur het werk neer, vorige week deden ze dat 4 uur. Op die manier voeren de vakbonden de druk op Mitsubishi op om de onderhandelingen op te pakken.

Volgens bestuurder Henk van Rees van FNV Bondgenoten begint het personeel geïrriteerd te raken en neemt het onbegrip toe. 'Mensen raken steeds meer gespannen', constateert Van Rees.

Hij zei verder dat NedCar en Mitsubishi met elkaar gaan bekijken hoe de huidige impasse met de aanhoudende acties doorbroken kan worden. 'Wij willen voor half juli zekerheid, want dan gaat het personeel voor vier weken met vakantie', zei Van Rees.

Mitsubishi stopt met de productie van Colts en Outlanders bij NedCar. Eind dit jaar gaat de fabriek dicht tenzij een derde partij de fabriek overneemt. Daarover lopen gesprekken met onder meer VDL uit Eindhoven.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie