Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

personalia

Home

Han van Gessel
Oud-Volkskrant-journalist Han van Gessel (72) is afgelopen weekeinde overleden. Hij geldt als de grondlegger van het Groot Dictee der Nederlandse Taal, waarvan hij ook twaalf jaar de opsteller was. Vanaf 2004 schrijven bekende Nederlandse schrijvers de tekst van het dictee. Met toenmalig adjunct-hoofdredacteur Bert Vuijsje maakte Van Gessel ook het Stijlboek van de Volkskrant, vol grammaticale regels en interne redactieafspraken over schrijf- en spellingswijzen.

Det de Beus
Voormalig hockeykeepster Det de Beus is zondag op 55-jarige leeftijd overleden. Ze was al lange tijd ernstig ziek. De Beus keepte haar hele loopbaan bij het Eindhovense EMHC en kwam 105 keer uit voor het Nederlands elftal. Daarmee werd ze drie keer wereldkampioen (1978, 1979, 1986), won ze olympisch goud (1984) en brons (1988) en pakte ze ook nog twee Europese titels en een Champions Trophy. De Beus werd gezien als de beste keeper ter wereld en eindigde in 2009 op de vijfde plaats in de lijst van de beste vijftig Nederlandse hockeysters aller tijden.

Remy van Kesteren
De Nederlandse harpist Remy van Kesteren (24) heeft zaterdag de USA International Harp Competition 2013 gewonnen. Hij krijgt de Lyon & Healy Gold Concert Grand Harp ter waarde van 55.000 dollar, een serie concerten, een cd-opname en een geldbedrag van vijfduizend dollar. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het concours dat een Nederlandse harpist wint.

Willem Verschoor
De Vrije Universiteit Amsterdam heeft Willem Verschoor (1962) aangetrokken als nieuwe decaan van de faculteit der economische wetenschappen en bedrijfskunde (Feweb). Verschoor begint op 1 november als hoogleraar Finance en lid van het faculteitsbestuur en zal per 1 januari het decanaat overnemen. Verschoor is nu nog hoogleraar Finance aan de Erasmus School of Economics in Rotterdam.

Deel dit artikel