Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

personalia

Home

Fred de Graaf

Lees verder na de advertentie

Fred de Graaf is benoemd tot waarnemend burgemeester van Enschede. Hij begint op 2 januari en blijft tot de opvolger van de naar Groningen vertrokken Peter den Oudsten is benoemd. De Graaf is namens de VVD lid van de Eerste Kamer, waarvan hij twee jaar voorzitter was. Eerder was hij al burgemeester van Leersum, Vught en Apeldoorn en waarnemer in Amstelveen.

Frank Kerckhaert

Vanaf 1 december is Frank Kerckhaert, oud-burgemeester van Hengelo, de nieuwe voorzitter van de Onderzoeksraad Integriteit Overheid. Voormalig CDA-Kamerlid Mirjam Sterk wordt vicevoorzitter en Sjoukje Rullmann (voorheen kortgedingrechter) treedt toe als lid. Huidig voorzitter Harm Brouwer gaat zich volledig wijden aan zijn voorzitterschap van de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten.

Danny Vera

De huismuzikant van tv-programma 'Voetbal International', Danny Vera, is door de lezers van mannentijdschrift Esquire uitgeroepen tot best geklede man van Nederland. Pim Fortuyn was in 1998 de eerste winnaar. Andere jaren wonnen onder meer presentator Humberto Tan, oud-strafadvocaat Bram Moszkowicz en dichter Jules Deelder.

Mike Nichols

De Amerikaans-Duitse regisseur Mike Nichols is op 83-jarige leeftijd overleden. Nichols is bekend van de films 'Who's afraid of Virginia Woolf', 'The Graduate' en 'Closer'. Voor The Graduate kreeg hij een Oscar. Ook won hij gedurende zijn carrière een Emmy Award en een Grammy.

Jos van der Valk

Tv-producent Jos van der Valk is deze week overleden. Hij werd 84 jaar. Van der Valk maakte programma's voor de KRO, die ze vaak aankondigde met 'Jos van der Valk presenteert...' Tot de bekendste behoren de Berend Boudewijn Kwis, van 1971 tot 1975, en Piste, waarvan hij de regie deed.

Deel dit artikel