Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Perfetti Van Melle neemt Chupa Chups over

Home

(Novum/Betten) - Perfetti Van Melle, eigenaar van onder meer Mentos en Fruit-tella, neemt de Spaanse snoepfabrikant Chupa Chups over. Dit heeft het Italiaanse bedrijf maandag bekendgemaakt. Perfetti Van Melle kocht in 2001 het in Amsterdam genoteerde Van Melle.

Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. Volgens Spaanse kranten gaat het om EUR 400 miljoen. Chupa Chups en Perfetti Van Melle werken al enkele jaren samen, onder meer in twee distributie joint ventures, in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Volgens Chupa Chups is Perfetti Van Melle gekozen na gesprekken met sectorgenoten. Enkele maanden geleden ging het Spaanse bedrijf op zoek naar een strategische partner om de merken van het bedrijf te verbeteren en te consolideren.

Chupa Chups, opgericht in 1958 door Enric Bernat Fontiladosa, maakt naast lolly's ook Smint. In 2004 lag de omzet op EUR 264 miljoen. Het bedrijf is actief in 150 landen en haalt 90% van de omzet buiten Spanje. Bij het bedrijf werken 1.600 mensen.

Perfetti Van Melle zette vorig jaar EUR 1.434 miljoen om, waarvan 62% uit snoep en 38% uit kauwgum, en heeft 12.000 mensen in dienst.

Gemeten naar omzet is Perfetti Van Melle de op drie na grootste snoepproducent ter wereld. In 2001 kocht Perfetti het in Amsterdam genoteerde Van Melle voor EUR 966 miljoen.

Deel dit artikel