Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Pensioenfondsen opnieuw in grote problemen

Home

Redactie

© ANP XTRA

De pensioenfondsen staan er weer net zo slecht voor als twee jaar geleden; dat was een jaar na het uitbreken van de kredietcrisis. Door alle ellende van dit jaar is de financiële positie van de fondsen opnieuw allerbelabberdst te noemen.

Dit blijkt uit onderzoek van de NOS bij de 35 grootste pensioenfondsen.

Door de nieuwe problemen worden mogelijk zeven miljoen werkenden en gepensioneerden komend jaar gekort op hun pensioen. De fondsen moeten binnen de komende drie maanden beslissen of de pensioenen inderdaad omlaag gaan. De korting zou dan ingaan op 1 april 2013.
 
Tijdens de vorige crisis kregen de pensioenfondsen van de minister extra tijd om hun financiële positie te verbeteren. Die tijd is nu bijna om. De fondsen hebben de nieuwe problemen vooral te danken aan de huidige lage rentestand.

Vandaag maakte het Financieele Dagblad bekend dat de grootste pensioenfondsen begin 2013 de pensioenen zeer waarschijnlijk met 5 à 10 procent zullen verlagen. Ook de krant deed onderzoek naar de situatie bij tientallen grote fondsen.

Deel dit artikel