Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Pechtold: PVV heeft niks bereikt

Home

Geert Wilders (L) in debat met Alexander Pechtold nadat Wilders is gekozen tot 'Politicus van het Jaar 2007'. (Archieffoto) © anp

De PVV heeft in de gedoogconstructie met VVD en CDA de afgelopen jaren vooral 'gepolariseerd, maar niets gerealiseerd'. Dat zei D66-leider Alexander Pechtold vandaag tegen PVV-leider Geert Wilders.

Pechtold daagde Wilders uit door te zeggen dat die vooral veel stoere taal uitte de afgelopen jaren, maar dat er van zijn doelen niets terecht is gekomen.

'Beloftes, beloftes, beloftes. Maar wegloper Wilders levert niet. Ik vraag u nu twee keer: wat is er dan gebeurd in die anderhalf jaar, behalve ons uit de macht houden?' vroeg Pechtold aan Wilders. Die antwoordde: 'Om één voorbeeld te noemen: het aantal asielzoekers is gedaald. Bij D66 hadden we weer een generaal pardon gehad.'

Tijdens het debat over het kabinetsbeleid van vorig jaar concludeerde Pechtold dat Nederland er slechter voor staat dan bij het aantreden van het minderheidskabinet van VVD en CDA. De gedoogconstructie van VVD en CDA met de PVV betitelde hij als 'een mislukt experiment' dat de economische groei, de werkgelegenheid, de staatsschuld en het vertrouwen van mensen heeft beschadigd. Premier Mark Rutte heeft in de ogen van Pechtold 'een kapitale inschattingsfout' gemaakt.
Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie