Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

PEC Zwolle viert rentree in Eredivisie met punt

Home

PEC Zwolle vierde zaterdag de langverwachte rentree in de eredivisie met een verdienstelijk gelijkspel bij Roda JC (1-1). De thuisclub uit Limburg stelde vooral voor rust teleur. Vervolgens leverde een inhaalrace niet het gewenste resultaat, ook omdat Mitchell Donald na een uur met een tweede gele kaart moest vertrekken.

PEC Zwolle begon uitstekend aan de eerste Eredivisiewedstrijd in ruim 8 jaar. Joost Broerse zorgde al na 7 minuten met het hoofd voor de openingstreffer (1-0). Bart van Hintum was in de 19ste minuut zelfs dichtbij 2-0. De van FC Dordrecht overgekomen Brabander raakte echter de lat. Ook de derde en laatste grote doelkans voor rust was voor PEC Zwolle. Fred Benson schoot vlak voor het einde van de eerste helft rakelings naast.

Ruud Brood, de nieuwe trainer van Roda JC, hoorde op de bank hoe het Limburgse publiek zich aan zijn elftal ergerde. De oefenmeester koos met doelman Filip Kurto, Abel Tamata, Krisztián Németh, Tamás Kádár voor vijf nieuwelingen in zijn basisformatie. Roda JC oogde allesbehalve als een ingespeelde formatie en moest ook toestaan dat PEC Zwolle vooral voor rust het betere van het spel had.

Roda JC slaagde er in de tweede helft wel in de tegenstander onder druk te zetten. Dat gaf Sanharib Malki de gelegenheid om aan te tonen dat hij nog steeds makkelijk scoort. De spits uit Syrië maakte na 58 minuten gelijk (1-1), op aangeven van Mitchell Donald die maar vier minuten van zijn voorzet mocht genieten. De middenvelder incasseerde zijn tweede gele kaart en moest vertrekken.

Met een man minder slaagde Roda JC er niet meer in de inhaalrace te voltooien, waardoor PEC Zwolle als morele winnaar het veld mocht verlaten.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie