Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

PC Hooftprijs uitgereikt aan Maarten Biesheuvel

Home

DEN HAAG (ANP) - Maarten Biesheuvel heeft donderdag in het Letterkundig Museum in Den Haag de PC Hooftprijs 2007 in ontvangst genomen.

De jury onder leiding van Maarten Asscher kende de schrijver, die vooral bekend is geworden door zijn verhalen, onder meer toe de prijs toe om zijn verbeeldingskracht, absurdistische humor en stilistische rijkdom.

Voorzitter Dick van Halsema van de Stichting P.C. Hooftprijs reikte de prijs, waaraan een bedrag van 60.000 euro is verbonden, uit. Biesheuvel, die woensdag zijn 68e verjaardag vierde, studeerde rechten in Leiden en debuteerde in 1972 met de verhalenbundel In de bovenkooi. Andere bekende boeken van hem zijn Slechte mensen (1973), De weg naar het licht (1977) en Een overtollig mens en andere verhalen, het Boekenweekgeschenk van 1988.

Biesheuvel wisselt in zijn werk realistische verhalen, bijvoorbeeld over zijn gereformeerde opvoeding en zijn verblijf in een psychiatrische inrichting, af met surrealistische en malle vertellingen. Mede doordat hij aan manische depressiviteit lijdt, heeft hij al twaalf jaar niets meer gepubliceerd.

Deel dit artikel