Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Paus zegent nagellakkende Tijn van Serious Request

Home

Redactie

De 6-jarige Tijn van Serious Request. © ANP Kippa

De ernstig zieke Tijn Kolsteren uit Hapert, die 2,5 miljoen euro ophaalde met zijn nagellakactie voor Serious Request, heeft daarvoor de zegen van paus Franciscus ontvangen. De paus stuurde het zesjarige jongetje een brief met daarin een borstkruis en een foto van hemzelf.

Tijn lijdt aan ongeneeslijke hersenstamkanker er werd vorig jaar december op slag beroemd toen hij geld wilde inzamelen voor andere zieke kinderen via Serious Request. Met zijn favoriete hobby, nagels lakken, hoopte hij honderd euro op te halen, maar de actie werd door heel Nederland opgepikt en een groot succes. Bekende Nederlanders daagden elkaar via sociale media uit om gelakt door het leven te gaan en rond de kerst verscheen er niemand nog zonder kleurige nagels op televisie. Er werd gesproken over ‘verbinding’ en ‘saamhorigheid’.

Lees verder na de advertentie

De brief van de paus kwam niet zomaar uit de lucht vallen, maar is het resultaat van een initiatief van de Nijmeegse jezuïet Johan Flapper. Deze geestelijke was zo onder de indruk van de actie van Tijn dat hij de paus een brief stuurde om aandacht te vragen voor het jongetje. "Tijn heeft zich ingezet voor andere kinderen zodat zij ouder mogen worden dan hij. Dat heeft heeft me gegrepen", zegt Flapper. De brief en de foto zijn nu nog bij Flapper. Hij wil de post zo snel mogelijk bij Tijn krijgen, maar 'het is me nog niet gelukt in contact te komen met de familie'.

Lees ook: Tijn heeft overal lak aan


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

Door een profiel aan te maken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden en geef je aan het privacy statement en het cookiebeleid te hebben gelezen.

Deel dit artikel