Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Paus vraagt om hoop voor Irak en Syrië

Home

Paus Franciscus tijdens het traditionele Urbi et Orbi. © afp

In zijn jaarlijkse kersttoespraak voorafgaand aan het 'Urbi et Orbi', heeft paus Franciscus speciale aandacht gevraagd voor de ontheemden in Irak en Syrië. Hij vroeg god om hoop voor de mensen 'die lijden onder wrede vervolging'.

Op kerstavond had de paus christenen in een Iraaks vluchtelingenkamp verrast met een telefoongesprek. "Lieve broeders, ik ben in mijn hart heel, heel dicht bij jullie'', sprak de kerkvorst tot de ontheemden in het kamp Ankawa bij Erbil.

Duizenden christenen zijn daar massaal op de vlucht geslagen voor de terroristen van Islamitische Staat. "Jullie zijn als Jezus in de nacht van zijn geboorte, toen hij gedwongen was te vluchten'', aldus Franciscus.

Vandaag sprak hij ook over de mensen die te maken hebben met oorlogen, zoals in Oekraïne, Nigeria, Congo, Zuid-Sudan en Libië. Hij riep op om kinderen te beschermen tegen geweld, misbruik en mensenhandel en veroordeelde hij de aanslag op een school in Pakistan, vorige week.

Aandacht had de paus ook voor de landen die kampen met de uitbraak van ebola. "Maak de benodigde hulp en behandelingen beschikbaar'', zei de religieus leider van de christelijke kerk in Vaticaanstad. Hij hoopt dat mensen die naasten zijn kwijtgeraakt door de uitbraak van het virus, steun vinden in hun geloof.

De paus sloot zijn kersttoespraak zoals gebruikelijk af met de wens 'zalig kerstfeest' en de zegen Urbi et Orbi (voor de stad en voor het land). Op het Sint Pietersplein in Rome luisterden tienduizenden mensen naar Franciscus.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel