Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Paus noemt wetenschappers en vruchtbaarheidsexperts arrogant

Home

Redactie

Paus Benedictus XVI © ap

De Paus heeft wetenschappers en vruchtbaarheidsexperts 'arrogant' genoemd op een driedaagse conferentie over onvruchtbaarheid in Rome. Koppels zouden niet moeten proberen om op 'onnatuurlijke wijze' kinderen te krijgen, aldus Benedictus XVI.

Wat betreft de paus is seks tussen een man en vrouw die met elkaar getrouwd zijn, de enige acceptabele manier waarop kinderen verwekt mogen worden. De kerkvader noemde methodes als IVF 'arrogant'.

'Het huwelijk is de enige plek die het waard is om een nieuw mens te creëren. (...) De menselijke procreatie is geen 'product', maar een uiting van de liefde die twee echtelieden voelen; een band die niet alleen biologisch, maar ook spiritueel is.'

Hij vertelde de specialisten dat zij hun 'fascinatie voor de technologie van kunstmatige vruchtbaarheid' moesten negeren, en waarschuwde hen voor de verleidingen van 'gemakkelijk geld, of, nog erger, het arrogante idee dat u het werk van God kunt overnemen'.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie