Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Paus Benedictus met gejuich ontvangen door volgelingen

home

Redactie

Benedicus op bezoek in Parijs, 2008 © photo_news

Paus Benedictus XVI is zich bewust van de zware impact van zijn beslissing om af te treden, maar, zegt hij in zijn eerste publieke optreden sinds zijn vertrek maandag bekend werd gemaakt, het is 'goed voor de kerk'.

De paus is woensdagmorgen met gejuich ontvangen bij zijn wekelijkse algemene audiëntie. De audiëntiezaal in het Vaticaan was met ongeveer 8000 mensen afgeladen en de kerkvorst werd constant onderbroken door applaus van mensen die tranen in hun ogen hadden. De paus vertelde in het Italiaans dat hij domweg de kracht niet meer had om verder te gaan. 'Ik nam mijn beslissing in alle vrijheid, omdat het beter is voor de kerk'.

Hij bedankte zijn volgers voor de 'liefde en vele gebeden' die hij ontvangen heeft.  De paus geeft verder aan dat hij er zeker van is dat de kerk hem zal steunen met gebeden en dat Christus hem zal blijven begeleiden.

Later vandaag zal hij de mis voor Aswoensdag leiden. Deze zou plaatsvinden in een kleine kerk in Rome, maar wordt nu in de Sint Pieter Basiliek gehouden, zodat meer mensen deel kunnen nemen.

Monti
De paus ontvangt zaterdag de Italiaanse premier Mario Monti in particuliere audiëntie. De ontmoeting heeft plaats ruim een week voor de parlementsverkiezingen in Italië.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.

Deel dit artikel

Advertentie

Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang tot Trouw.nl.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.