Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Paumen liet strafcornergoeroe invliegen

Home

Paumen scoort uit een strafcorner in de finale tegen Argentinië. © epa

Hij wilde er gisteravond, thuis in Nederland, eigenlijk niets over zeggen door de telefoon. Dat vond 'strafcornergoeroe' Toon Siepman niet gepast. Maar toen de Brabantse hockeytrainer hoorde dat het 'nieuws' over zijn bliksembezoek dinsdag aan Oranje in Londen al min of meer was uitgelekt, wilde hij er wel iets over kwijt. 'Maar dan alleen als Maartje Paumen het zelf goedvindt', benadrukte hij.

De aanvoerster van Oranje kwam in de eerste vijf gewonnen groepduels van de olympisch kampioen opvallend genoeg niet tot scoren. Toeval of niet, maar na een kort dagje met haar grote steun en toeverlaat Siepman in Londen te hebben opgetrokken en licht te hebben getraind, vlogen de ballen er plotseling wel in.

Zowel in de halve finales tegen Nieuw-Zeeland (2-2, twee treffers Paumen, winst in shoot-outs), als in de eindstrijd tegen Argentinië (2-0, een doelpunt Paumen, plus een treffer uit een rebound van haar strafcorner), was de topscorer van Peking 2008 (11 treffers) weer ouderwets van zeer grote waarde voor Oranje. 'Of mijn bezoekje aan Maartje heeft geholpen? Blijkbaar wel', grinnikte Siepman, die benadrukte dat hij absoluut niet de eer naar zich toe wil trekken.

Lees verder na de advertentie
© anp
© reuters

Siepman kreeg maandagavond uit Londen een telefoontje van oud-bondscoach Roelant Oltmans, die nu als prestatiemanager werkzaam is bij sportkoepel NOC*NSF. 'Of ik zin en tijd had om dinsdag even naar Londen te komen'', legde Siepman uit. 'Of ik Maartje met haar strafcorner een beetje van dienst kon zijn. Ze had tenslotte in Londen nog geen goal gemaakt. Maar ik kon niet zomaar weg. Ik ben naast vrouwencoach bij MOP ook adviseur van de Belgische hockeybond waarvoor ik onder meer analysewerk doe tijdens Londen 2012. Toen ik van de Belgen toestemming kreeg om naar Oranje te reizen, is alles razendsnel gegaan.'

Voordat Siepman het wist, zat hij dinsdagochtend in het olympisch dorp aan het ontbijt met Oranje. 'Het was een complete verrassing voor Maartje. Ik heb er haar een beetje moed ingesproken en wat kleine technische zaken met haar doorgenomen. Ik zei ook tegen haar: 'neem niet alle ellende alleen op je schouders, laat de corner ook eens aan anderen over of doe een variant. Dinsdagavond was ik alweer thuis en stond ik gewoon op het trainingsveld bij MOP. Alsof er niets was gebeurd. Daarna zag ik op televisie dat Maartje in Londen weer begon te scoren. Dat was een heel aparte ervaring.'

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie