Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Paul Tang ziet af van lijsttrekkerschap PvdA

Home

© anp

Europarlementariër Paul Tang van de PvdA doet niet mee aan de strijd om het lijsttrekkerschap van zijn partij. Dat heeft hij woensdag bekendgemaakt.

De leider van de PvdA in het Europees Parlement had eerder laten weten dat hij overwoog zich kandidaat te stellen. Inmiddels zijn er met Diederik Samsom, Lodewijk Asscher en Jacques Monasch drie kandidaat-lijsttrekkers voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart.

Tang: 'De afgelopen weken hebben mij de overtuiging gegeven, dat mijn partij weer een herkenbare linkse koers zal varen, met ruimte voor dwarse idealen en in felle strijd tegen de 'ieder voor zich'-mentaliteit.'

Tang zei eerder te vrezen dat het 'linkse geluid" van de partij onvoldoende gehoord zal worden als het zou uitdraaien op een tweestrijd tussen Samsom en Asscher.

Tang liet aan Nu.nl weten dat hij voor Asscher zal kiezen bij de PvdA-lijsttrekkersverkiezing. "Hij heeft bewezen dat hij een feilloos gevoel voor rechtvaardigheid heeft", zegt Tang.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie