Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Patrick van der Eem speelde een gangster

Home

(Novum) - Patrick van der Eem gebruikte in de periode dat hij met Joran van der Sloot omging dagelijks twee tot drie gram cocaïne, maar hij was geen gangster. Van der Eem speelde slechts een crimineel. "Mijn verleden als drugsdealer hielp bij wel bij deze rol", zei hij dinsdag op een persconferentie.

Van der Eem ontlokte Joran van der Sloot bekentenissen voor het tv-programma van Peter R. de Vries. In het boek 'Overboord', dat woensdag verschijnt, doet hij uit de doeken hoe hij deze periode heeft beleefd. Hij snoof veel cocaïne in de periode dat hij met Van der Sloot omging. "Ik ben een addict, dat zal ik altijd blijven." Hij benadrukt dat Van der Sloot nooit onder invloed was van coke ten tijde van de opnamen.

Over zijn criminele verleden spreekt Van der Eem openlijk. Op zijn vijftiende dealde hij al heroïne en hij bezat een vuurwapen. "Maar dat is allemaal verleden tijd. Ik heb een goedlopend eigen bedrijf, ben vader van twee kinderen en heb al een paar weken niet meer gesnoven."

De reden om Van der Sloot erin te luizen was omdat hij het niet kon aanzien dat de goede naam van Aruba werd aangetast. Van der Eem wilde iets goeds doen voor het eiland waar hij opgroeide, en voor de moeder van de verdwenen Natalee Holloway. Aan het waarheidsgehalte van de verklaringen van Van der Sloot twijfelt hij geen seconde. Volgens Van der Eem heeft het OM nog een troef in handen, maar hij heeft er een hard hoofd in dat de zaak ooit nog wordt opgelost.

Van der Eem hoopt dat zijn boek een bestseller wordt. Hij wil bij Oprah Winfrey uitgenodigd worden, al zegt hij dat geld niet zijn drijfveer is. "Ik wilde in dit boek mijn ei kwijt." Als een journalist vraagt of hij een promotie-exemplaar mee mag nemen, zegt Van der Eem lachend: "Dat kost je vijftien euro."

Deel dit artikel