Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Patiënten steeds sneller uit ziekenhuis

Home

Redactie

© Thinkstock

Patiënten worden steeds eerder naar huis gestuurd na een ziekenhuisbehandeling. Daarnaast kiezen ziekenhuizen steeds vaker voor dagbehandeling, zodat patiënten er niet hoeven te overnachten. De tijd die patiënten in het ziekenhuis doorbrengen is in 2011 met bijna 6 procent gedaald. Dat blijkt uit een maandag verschenen onderzoek van adviesbureau Coppa.

Het bureau onderzocht gegevens van 87 Nederlandse ziekenhuizen. Gemiddeld lagen patiënten 2,98 dagen in het ziekenhuis in 2011. Een jaar eerder waren dat nog 3,17 dagen; een daling van 5,94 procent. In deze 'gewogen gemiddelde ligduur' is meegerekend dat ziekenhuizen steeds meer behandelingen op één dag afhandelen.

Volgens het bureau is het einde van de daling nog niet in zicht. Mogelijk is de kortere ligduur ook financieel gunstig. De ziekenhuizen hadden in 2011 een hogere winstmarge dan een jaar daarvoor, maar of dat komt door de snellere afhandeling valt volgens de onderzoekers niet aan te tonen.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie