Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Pathé De Kuip vestigt bezoekersrecord

Home

© Google Streetview
Rotterdam

Bioscoop Pathé De Kuip heeft gisteren een record gevestigd. Het theater in Rotterdam ontving op één dag meer dan 13.140 bezoekers. Nog nooit eerder trok één Nederlandse bioscoop op één dag zoveel publiek.

Dat heeft een woordvoerder van Pathé maandag gemeld. Het is niet het eerste bezoekersrecord dat deze kerstvakantie sneuvelt. Op vrijdag ontvingen alle 27 Pathé-theaters op één dag meer dan 106.000 bezoekers. Het was voor het eerst dat de keten in één etmaal meer dan 100.000 kaartjes verkocht.

De best bezochte titel was de tweede Hobbit-film The Desolation of Smaug. Daarnaast deden jeugdfilms het erg goed. De Disney-film Frozen, Mees Kees op Kamp en Midden in de Winternacht trokken volle zalen. Ook de komedie Last Vegas deed het goed.

Kerstverassing
De grote 'kerstverrassing' was volgens de woordvoerster van de exploitant de Turkse film Dugun Dernek, die in alle Pathé-theaters voor uitverkochte zalen zorgde. Dugun Dernek behaalde de zevende plek in de lijst met best bezochte titels van Pathé, wat opmerkelijk is voor een film die maar in relatief zo weinig zalen draait.

De films die het niet goed deden waren Saving Mr Banks (die vertelt over de strijd die Walt Disney moest leveren om het boek Mary Poppins te verfilmen), de Nederlandse jeugdfilm Finn en de animatiefilms Tarzan en Free Birds.

Lees verder na de advertentie
© ANP

Deel dit artikel