Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Pandaverblijf goedgekeurd, de dieren kunnen komen

Home

Redactie

© anp
Dieren

Een Chinese delegatie van pandadeskundigen heeft het pandaverblijf in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen goedgekeurd. Het zogenoemde Pandasia is daarmee klaar om de Chinese panda's Wu Wen en Xing Ya te ontvangen.

Dat liet de Rhenense dierentuin woensdag weten. Er moeten slechts nog een paar kleinigheden worden aangepast.

Volgens directeur Robin de Lange krijgen de reuzenpanda's in Nederland het mooiste pandaverblijf dat hij tot nu toe heeft gezien. Een kleine brug over ligt voor een gebouw dat in traditionele Chinese stijl gebouwd is en op een tempel lijkt. Het gebouw is bedekt met 35.000 handgemaakte dakpannen en is grotendeels door Chinese bouwvakkers gemaakt. De kleuren zijn exact hetzelfde als in gebouwen in China hebben.

De panda's gaan dat kleine stukje China delen met andere Aziatische diersoorten als muntjaks, een kleine hertachtige. De reis van Wu Wen (krachtige wolk) en Xing Ya (elegante ster) kan nu geregeld worden. Het dierenpark verwacht de twee dieren rond de paasdagen.

Volgens De Lange kunnen de panda's het niet heel goed met elkaar kunnen vinden en zullen ze daarom gescheiden leven. Drie dagen per jaar komen ze samen: de drie dagen dat het vrouwtje vruchtbaar is. Dat wordt een hele opgave, want mannelijke reuzenpanda's staan bekend om hun lage libido. Toch is een pandababy de grote wens en hoop van Ouwehands Dierenpark en de Chinezen.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie