Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Pakistaanse man gearresteerd omdat hij zich 'voordoet als een moslim'

Home

Sacha Kester

Een Pakistaans jongetje leest de Koran op een islamitische school. © anp

Een Pakistaanse juwelier is opgepakt wegens blasfemie: hij zou zich hebben voorgedaan als een moslim, terwijl hij dat volgens de Pakistaanse wet helemaal niet is. De Ahmedi (een religie die in andere landen wel als een stroming van de islam wordt beschouwd) had een vertaling van een tekst uit de Koran in zijn winkel opgehangen, en daarmee mensen 'misleid'.

Het is de tweede keer dat Muhammed Ashraf ervan wordt beschuldigd zich voor te doen als een moslim. In 2009 werd hij samen met een collega opgepakt omdat ze 'als moslims' hadden gebeden in een ruimte op de markt in Sarghoda, het dorp waar hij ook zijn juwelierszaak heeft.

Dit keer werd Ashraf aangegeven door een geestelijke die als klant een bezoek bracht aan de winkel, en daarna een klacht indiende bij de politie.

Een Ahmedi die 'aan zijn geloof refereert als 'de islam', of zijn geloof predikt, of probeert om anderen zijn geloof te laten accepteren door woorden (gesproken of geschreven) te gebruiken die de religieuze gevoelens van moslims kunnen kwetsen', kan tot drie jaar gevangenisstraf krijgen.

Saleemuddin, woordvoerder van de Ahmedi-gemeenschap vraagt zich in de krant The Express Tribune af: 'Heeft de politie van de Punjab niets beters te doen dan vredelievende burgers vervolgen na de klachten van een geestelijke? Zijn er geen terroristen waar ze achteraan moeten zitten om de burgers te beschermen?'

De tekst die de juwelier in zijn winkel had opgehangen luidde: 'Oh mensen van het ware geloof, spreek altijd de waarheid'.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie