Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Overzicht 'Apeldoorn' van uur tot uur

Home

Kort de laatste berichten over het drama tijdens de koninklijke rondrit in Apeldoorn.

21.46 - Bij het Canada-monument aan de Koning Lodewijklaan in Apeldoorn hebben enige tientallen mensen bloemen neergelegd. Ook zijn er kaarsen ontstoken ter nagedachtenis van de slachtoffers.

21.13 - De vijfde dode is een man. Dat maakt de politie bekend.

20.54 - De vijfde dode blijkt niet de dader te zijn. Die ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

20.37 - De gemeente Apeldoorn opent op vrijdag een condoleanceregister voor de slachtoffers.

20.35 - De Nationale Recherche zet 250 man op de mislukte aanslag op de koninklijke familie in Apeldoorn.

20.11 - De gemeente Apeldoorn maakt bekend dat er een vijfde dode is gevallen. Het is nog niet duidelijk of het om de dader gaat.

19.54 - Ook op Aruba zijn de feestelijkheden rondom Koninginnedag versoberd.

19.50 - De politie is bezig met een huiszoeking in de woning van de dader in het Gelderse Huissen.

19.45 - Het wordt bekend dat de dader in levensgevaar in het ziekenhuis ligt.

19.30 - Burgemeester Fred de Graaf van Apeldoorn maakt bekend dat de doden twee mannen en twee vrouwen zijn. De gewonden zijn zes mannen, vier vrouwen en drie kinderen van zestien, vijftien en negen jaar oud.

19.07 - De gemeente Amsterdam vraagt feestvierders van Koninginnedag om uit piëteit met de slachtoffers van het drama in Apeldoorn naar huis te gaan.

18.11 - De Grote Kerk in Apeldoorn maakt bekend dat er vrijdagavond een mis zal worden gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van vandaag.

18.06 - De Belgische premier Herman Van Rompuy heeft zijn Nederlandse collega Jan Peter Balkenende donderdag zijn medeleven betuigd wegens de gebeurtenissen in Apeldoorn. In een verklaring spreekt hij over „een laffe moord die het hart van Nederland heeft willen treffen, de monarchie”.

17:26 - Gemeente, politie en justitie in Apeldoorn geven donderdagavond om 19:30 opnieuw een persconferentie over het fatale incident tijdens de viering van Koninginnedag.

17:18 - Politieke partijen in Nederland hebben besloten om de campagneactiviteiten voor de Europese verkiezingen tot nader order stil te leggen.

16:56 - Op internet is een condoleanceregister geopend voor de slachtoffers van het incident in Apeldoorn. Om kwart voor vijf hadden al duizenden mensen een berichtje achtergelaten.

16:44 - De politie heeft in de zoektocht naar de achtergrond van de dader van het incident in Apeldoorn een inval gedaan in een woning aan de Burchtgracht in Huissen.

16:30 - Koningin Beatrix legt een verklaring af.

16:24 - De 38-jarige man die het incident veroorzaakte, wordt verdacht van een aanslag op leden van het koninklijk huis en het plegen van moord of doodslag op mensen uit het publiek.

16:11 - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) roept getuigen van het incident in Apeldoorn op zich te melden. Het KLPD heeft daarvoor een telefoonnummer opengesteld: 0800-6070.

16:05 - Onder de dertien gewonden die donderdag in Apeldoorn zijn gevallen, zijn een politieagent en een marechaussee.

15:55 - Persconferentie: incident was een bewuste actie, maar geen terreurdaad.

15:53 - Geen twee, maar vier doden en dertien gewonden.

15:47 - De politie en brandweer zijn donderdag langsgeweest bij de oude woning van de eigenaar van de auto die betrokken was bij het incident in Apeldoorn. Ter plekke bleek dat de man enige tijd geleden is verhuisd.

15:30 - Op internet is een condoleanceregister geopend voor de slachtoffers van het incident in Apeldoorn. Op de website condoleanceregister.com kunnen mensen uiting geven aan hun gevoelens over het bizarre ongeval.

15:24 - Het is onduidelijk waar de Koninklijke familie op dit moment verblijft. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst wil daar vooralsnog geen mededelingen over doen.

15:23 - Het Rode Kruis bevestigt dat er twee doden en twaalf gewonden gevallen zijn bij het incident in Apeldoorn.

15:15 - Radio 538 kort het feest op het Museumplein in Amsterdam in.

15:10 - Premier Balkenende arriveert in Apeldoorn.

14:50 - Op de onheilsplek in Apeldoorn heerst donderdagmidag kwart voor drie een merkwaardige stilte. De plek is met groene hekwerken afgeschermd en daarachter zijn de autoriteiten druk doende met onderzoek.

14:45 - In Maastricht, Eindhoven en Breda worden in verband met het incident in Apeldoorn de lopende festiviteiten op gepaste wijze voortgezet. Burgemeester en wethouders hebben wel de officiële activiteiten geannuleerd.

14:30 - De vlag van Paleis ’t Loo in Apeldoorn is donderdagmiddag rond twee uur halfstok gehangen. Ook zijn alle versieringen die bij het paleis hingen weggehaald.

14:16 - Premier Balkenende: "Er zijn gewonden en zwaargewonden en gevreesd moet worden voor ernstiger berichten. We leven mee met de betrokkenen en de familie.”

14:14 - De koninginnedagfestiviteiten in de stad Groningen gaan vooralsnog gewoon door.

13:49 - Premier Jan Peter Balkenende gaat over enkele ogenbllikken een korte verklaring afleggen over de gebeurtenissen in Apeldoorn.

13:27 - Geen slachtoffers meer op de kruising voor Paleis Het Loo.

13:20 - De Bond van Oranjeverenigingen adviseert alle oranjeverenigingen om de openbare optredens af te gelasten.

13:18 - Ook de Amerikaanse nieuwszender CNN vond de gebeurtenis ’breaking news’.

13:07 - Het NOS Journaal en het RTL Nieuws zenden allebei de persconferentie die om 15.45 uur wordt gehouden in Apeldoorn live uit.

13:05 - Bij de plek des onheils is Apeldoorn is een auto van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) gearriveerd.

12:45 - Koningin Beatrix betuigt haar medeleven.

12:30 - Agenten nemen de man die het incident veroorzaakte mee naar het bureau voor verhoor.

12:29 - Steeds meer ambulances arriveren op de plaats van het incident. Duidelijk is dat er ongeveer twaalf gewonden zijn.

12:23 - Activiteiten voor koninginnedag worden afgelast.

12:06 - Getuigen melden dat de zwarte auto dwars door een mensenmenigte is gereden en doelbewust op de koninklijke familie af reed.

11:55 - Op de plek van het incident liggen gewonden op straat.

11:50 - Een zwarte Suzuki Swift rijdt met grote snelheid door een afzetting heen. De open bus met de koninklijke familie passeert op dat moment bij het monument De Naald. De auto boort zich in een dranghek, dat het monument afschermt.

11:00 - Apeldoorn loopt massaal uit om de koninklijke familie te begroeten.

Lees verder na de advertentie
Gewonden worden verzorgd in Apeldoorn. (ANP Lex Lieshout)
(\N)
(\N)
(ANP)

Deel dit artikel