Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Overleven in Het Wilde Westen

Home

INGE JANSEM en BEWONER DELFSHAVEN

Enorm moedig dat Trouw zelf poolshoogte is komen nemen in Delfshaven (Verdieping, 29 november). Want laten we wel wezen, Delfshaven is niet zomaar een gebied. Nee: "Al jaren maken drugsbendes het leven in de Rotterdamse wijken Bospolder, Tussendijken, Middelland en het Nieuwe Westen ondraaglijk. Winkeliers worden geïntimideerd, bewoners zien dagelijks het geweld toenemen of krijgen er persoonlijk mee te maken, en jonge jongens worden gerekruteerd om drugs te verhandelen op straat. Na verschillende schietincidenten heet het westen van Rotterdam in de volksmond al snel 'Het Wilde Westen' en dat lijkt geenszins overdreven. De drugsbendes bestaan hoofdzakelijk uit Marokkanen die onderling een drugsoorlog lijken te voeren en die zich heer en meester wanen in de wijken."

Inderdaad. Ik zit hier, schrijvend in mijn appartement op de grens van Tussendijken en Bospolder, op de rand van de lichamelijke en geestelijke afgrond. Kilo's valium gooi ik er dagelijks tegenaan om deze misère vol te houden. Gelukkig heb ik, toen ik vorig jaar weer eens naar buiten durfde, voldoende afbakbrood en blikken tonijn ingeslagen om het hier binnenshuis vol te houden.

Na wat diepte-interviews met een representatieve afvaardiging in de wijk meent Trouw tot in de finesses te weten dat mijn vrouw het nóg veel zwaarder heeft. En inderdaad, geen moment kan zij zich buiten vertonen of ze wordt beschimpt, bespuugd, geslagen, uitgemaakt voor het hele rotte dierenrijk, en regelmatig doodgeschoten.

Het is bovendien méér dan goed dat Trouw ook uitgebreid vertelt over Marokkaanse pubers en hun middeleeuwse opvattingen over vrouwen. Die Yassin lijkt me namelijk bijzonder representatief, en dus is één voorbeeld voor de krant meer dan voldoende om haar punt te maken.

Ik blijf ook vandaag veilig binnen, en kijk vanuit mijn raam naar de schietpartijen op straat. Nu maar hopen dat mijn vrouw Yassin niet tegenkomt.

Deel dit artikel