Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Overeenstemming over liberale koers Westermoskee

Home

(Novum) - Het bestuur van de Westermoskee in Amsterdam blijft de liberale koers voortzetten. Dat heeft het donderdag afgesproken met stadsdeel De Baarsjes. In het stadsdeel wordt momenteel gebouwd aan de Westermoskee van de Turks-islamitische vereniging Milli Görüs.

De partijen tekenden donderdag het convenant 'Werken aan de toekomst'. Daarin staan afspraken over het respecteren van de Nederlandse grondwet, het tegengaan van radicalisering onder de leden en het stimuleren van preken in de Nederlandse taal.

Aanleiding voor het convenant was volgens stadsdeel De Baarsjes de bestuurswisseling binnen Stichting Federatie Milli Görüs Noord-Nederland. Die wisseling zou mede onder invloed van het als meer radicaal bekend staande Duitse hoofdkantoor plaats hebben gevonden.

Het stadsdeel vreesde daarom dat het bestuur van de Westermoskee in de radicalere koers zou meegaan. In het convenant is nu afgesproken dat het bestuur van de moskee juridisch en financieel onafhankelijk is van zowel Milli Görüs Noord-Nederland als Milli Görüs Duitsland.

Deel dit artikel