Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ouders kunnen hun kind niet uitleggen waarom de maan soms niet zichtbaar is

Home

Redactie

©THINKSTOCK

Kinderen stellen hun ouders voortdurend vragen over van alles en nog wat. Eenvoudige zoals 'Kan een krokodil een dinosaurus aan?', maar ook moeilijkere als 'Waarom is de lucht blauw?'. Onderzoekers hebben een lijst gemaakt met de vragen die ouders het lastigst vinden.

Uit het Britse onderzoek blijkt dat een kwart van alle ondervraagde ouders regelmatig verbijsterd zijn over de wetenschapsvragen van hun kinderen. De moeilijkste is: 'Waarom is de maan overdag soms uit?'.

Een vierde van de ouders denkt dat kinderen meer weten over wetenschap, dan de ouder zelf. Meer dan de helft ziet op tegen het moeten beantwoorden van vragen over onderwerpen waar ze niets vanaf weten. Ouders vinden dat frustrerend en gênant.

Uit hun duim
Een derde van de ondervraagden zegt actief de antwoorden op te zoeken. Maar velen geven toe antwoorden uit hun duim te zuigen of kindlief naar de andere ouder te sturen. 

De onderzoekers hebben 2.000 Britse ouders met kinderen tussen de 5 en 16 jaar ondervraagd. Velen van hen denken dat de tv de nieuwsgierigheid van hun kinderen heeft aangewakkerd. Ook zeggen een hoop ouders te wensen dat ze meer interesse in wetenschap hadden getoond toen ze nog op school zaten. Een tiende van de moeders wijdt haar beperkte kennis aan haar omgeving die haar niet voldoende heeft gestimuleerd op school.

De 10 lastigste vragen:

1. Waarom is de maan overdag soms uit?

2. Waarom is de lucht blauw?

3. Gaan we ooit aliens ontdekken?

4. Hoe zwaar is de aarde?

5. Hoe blijft een vliegtuig in de lucht?

6. Waarom is water nat?

7. Hoe voer ik een staartdeling uit?

8. Waar gaan vogels/bijen naartoe in de winter?

9. Hoe ontstaat een regenboog?

10. Waarom zijn er verschillende tijdzones op aarde?Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie