Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Oude Match Makelaars failliet

Home

Van onze redactie economie AMSTERDAM - De oorspronkelijke moeder van Match Makelaars, het bureau Adviseurs Compagnie Nauta & Polak, is failliet. De Utrechtse rechtbank heeft dat bepaald.

Claims zouden komen van de kantoor-verhuurder, Randstad (0,5 miljoen gulden) en een pr-bureau. Vlak voor het faillissement is de handelsnaam Match Makelaars echter ondergebracht bij een nieuwe BV. Op die manier kan het blijven proberen de Nederlandse Vereniging van makelaars (NVM) te beconcurreren met lagere prijzen. De curator zal een onderzoek instellen als sprake is van een dergelijke doorstart. Het faillissement van Nauta & Polak komt niet onverwacht. Het oude Match Makelaars had enorme schulden, omdat allerlei potentiële financiers afhaakten. Zo loopt tegen Centraal Beheer (beloofde volgens Match Makelaars f 7 miljoen) nog een bodemprocedure.

Tot woede van de schuldeisers kwam directeur E. Horssius eind mei aan met een geheel nieuwe juridische structuur voor Match Makelaars. Horssius en M. Willemsen (mede-directeur van Match Makelaars) stapten uit Nauta & Polak, en lieten die BV volledig leeg achter, op de claim tegen Centraal Beheer na. Het nieuwe moederbedrijf ('Match pensioenen en spaaradvies BV') startte met nieuwe (onbekende) financiers. Volgens directeur Horssius is de nieuwe BV niet aansprakelijk voor de oude schulden.

Curator Pasman onderzoekt of sprake is van “onbehoorlijk handelen”. In dat geval, kunnen (ex-)bestuurders privé aansprakelijk worden gesteld. Horssius: “ De tijd zal leren wat er gebeurt.”

Deel dit artikel