Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Oude computers inleveren svp

Home

Bedrijven die hun afgeschreven computers kwijt willen, kunnen deze inleveren bij de Stichting school. Deze laat de apparaten reviseren zodat het onderwijs ze kan gebruiken. Scholen kopen de computers tegen kostprijs, die op enkele honderden guldens wordt geschat.

Verschillende verzekeringsmaatschappijen hebben hun medewerking toegezegd. De Stichting school hoopt scholen van een redelijk aantal computers te voorzien. Bovendien zullen enkele langdurig werklozen een baan vinden in de distributie van de apparaten. De overheid stelt het minimum voor het basisonderwijs op een pc per zestig leerlingen en financiert dus ook niet meer. In de praktijk kan een leerling dan gemiddeld vijf minuten per dag achter het beeldscherm zitten. In het voortgezet onderwijs is de situatie niet veel beter. Aanvragen en aanbiedingen kunnen worden gedaan bij de Stichting school, postbus 848, 1780 AV Den Helder.

Deel dit artikel