Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Oud-VVD-Kamerlid cel in wegens uitkeringsfraude

Home

(Novum) - Voormalig VVD-Kamerlid Patricia Rémak moet negen maanden de cel in wegens uitkeringsfraude. Naar nu pas bekend is geworden, heeft de rechtbank in Amsterdam haar daartoe op 4 januari veroordeeld. Het gaat om een verzwegen bedrag van 103 duizend euro. Rémak was tot 2005 Statenlid van de VVD in de provincie-Noord-Holland, waarna ze als eenmansfractie verder ging.

De voormalige belastinginspecteur bij de douane zat van 1998 tot 2002 voor de VVD in de Tweede Kamer en kreeg daarna wachtgeld. Rémak, die zich in de Kamer bezighield met belastingzaken, heeft volgens de rechter verzuimd op te geven dat ze inmiddels inkomsten had als belastinginspecteur bij het ministerie van Financiën en als Statenlid. Vorige week kondigde ze haar vertrek als Statenlid aan omdat ze overwerkt zou zijn.

De straf was gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie en is zo hoog, omdat de 41-jarige Rémak eerder is veroordeeld voor uitkeringsfraude. Daardoor heeft ze volgens de rechter het vertrouwen in politici geschaad.

Rémak gaf als aanleiding van de fraude op dat ze is afgeperst, maar ze kon dat niet aannemelijk maken. Ze is tegen de uitspraak in hoger beroep gegaan.

Deel dit artikel